Lesene hiše in brunarice

Lesena gradnja – nizkoenergijske lesene hiše

Pred začetkom gradnje se prihodnjim stanovalcem hiše velikokrat zastavlja vprašanje, ali je boljša klasična zidana ali lesena hiša. Pri tej odločitvi vam lahko pomaga tehten premislek o tem, v kakšnem domu želite živeti ter kakšne so prednosti oziroma slabosti, ki jih prinaša zidana / betonska oziroma lesena gradnja. Pri tem ne verjemite na besedo le enemu mnenju – sprašujte, berite in brskajte za informacijami na spletu. Le tako si boste lahko ustvarili realno sliko o tem, kaj lesena gradnja resnično prinaša. V spodnjih vrsticah si lahko preberete, kakšne so prednosti in slabosti s stališča cene, življenjskega okolja, varčnosti, varnosti in vpliva na okolje.

Nizkoenergijske lesene hiše LogHouse

Lesena hiša za zdravo bivalno okolje

Lesena hiša KlasikV primerjavi z drugimi gradbenimi materiali, kot sta opeka ali beton, ima lesena gradnja mnogo prednosti. Ker je les naraven material, ustvari zdrav bivalen prostor. Les namreč diha, zato se v prostoru ustvari prijetna bivalna klima. Obenem je odličen zvočni in toplotni izolator. Gradnja lesenih hiš je tudi varna in zanesljiva, saj je lesena hiša protipotresno varnejša od zidane in je bolje zaščitena tudi pred sunki vetra. Čeprav se morda sliši neverjetno, je tudi protipožarno varnejša, saj les prenese večje požarne obremenitve. In kar je tudi zelo pomembno: les kot naravni material ne bo obremenjeval okolja tudi takrat, ko objekt ne služil več svojemu namenu. Lesena gradnja je torej hkrati varna in ekološka.

Lesena gradnja je ugodna tudi cenovno

Poleg zdrave bivalne klime je pri odločanju za leseno gradnjo zelo pomembno tudi dejstvo, da so lesene hiše nizkoenergijske. Ker je lesena gradnja izjemno dobro toplotno izolativna, boste za ogrevanje porabili veliko manj denarja. Les se namreč ne segreje oziroma ohladi tako, kot opeka ali beton, zato je poleti hladnejši pozimi pa toplejši od drugi materialov. Hkrati je lesena gradnja varčna pri izrabi prostora – omogoča kar 10 % večjo bivalno površino pri enakih zunanjih merah. Nikakor pa ni zanemarljiv občutek domačnosti in topline, ki ga ne more ponuditi noben druga oblika gradnje.

Podjetje LogHouse d.o.o. vam nudi pestro ponudbo izgradnje lesenih hiš, vabljeni k ogledu!