Lesene hiše in brunarice

Visoko kvalitetna cenovno ugodna lesena hiša je zgrajena zelo hitro

Lesena hiša je cenovno dostopnejša kot klasično zidana hiša. Na nižjo ceno vpliva veliko dejavnikov, ki so pri montažni gradnji določeni vnaprej. Kratek čas gradnje je zagotovo največji dejavnik, ki vpliva na ceno. Dolgotrajna klasična gradnja z nepredvidenimi skritimi stroški je zagotovo cenovno najmanj ugodna. Pri cenovno ugodnih montažnih lesenih hišah je celoten postopek gradnje skrbno načrtovan, zato ni odstopanj pri začetno določeni ceni. Cenovno ugodne lesene hiše gradimo po načelu trajnostne gradnje. Trajnostni razvoj zajema rabo in predelavo lesa iz domačih gozdov in z njim nadomestitev materialov, ki naravi niso prijazni. Za cenovno ugodno gradnjo uporabljamo les, ki je večinoma iz domačih gozdov saj na ta način skrajšamo prevozne poti materiala in podpiramo domače gozdno gospodarstvo. Elemente iz lepljenega lesa uvažamo od evropskih dobaviteljev, ker jih iz tehnološkega vidika ne moremo sami proizvajati. Z uporabo lesa pri gradnji, ki nadomešča druge materiale kot so jeklo, beton, aluminij, plastiko, občutno prispevamo k zmanjšanju emisij. Les je s sušenjem zaščiten pred škodljivci in ostalimi zunanjimi vplivi. Cenovno ugodna Marles hiša je sestavljena iz lesenih okvirjev s prečkami in stebri. Za notranjo in zunanjo oblogo se uporabljajo negorljive mavčne plošče in plošče iz lesnih orientiranih vlaken. Prostor med ploščami zapolnjuje toplotna in zvočna izolacija, ki je lahko mineralna volna ali volna iz lesenih vlaken ter celuloza.

Gradnja lesenih hiš cena

Lesena hiša je energetsko zelo učinkovita in nudi velike prihranke pri energiji za ogrevanje

Lesena hiša ima veliko prednosti pred hišami, ki so grajene klasično. Gradnja lesene hiše je hitra, ker je neodvisna od vremenskih razmer in ker ni potreben čas za sušenje gradbenega materiala. Na ta način so zagotovljeni dogovorjeni dobavni roki kar je bistvenega pomena za zadovoljstvo naših strank. Ker je cena fiksna oziroma dogovorjena vnaprej je cena gradnje nižja. Prednost naših hiš je tudi dejstvo, da so protipožarno in protipotresno varne. Imajo lahko konstrukcijo, kar pomeni da imajo na nosilni konstrukciji manjše vztrajnostne sile, ki se porazdelijo na veliko konstrukcijskih stikov. Zaradi majhne teže jih lahko zgradimo na področjih z zmanjšano nosilnostjo tal. S pravilnim načrtovanjem in izdelavo, so naše cenovno ugodne lesene hiše varne pred potresi in močnim vetrom. Les je gorljiv material, vendar pa ima lesena konstrukcija, ki je pravilno dimenzionirana zelo veliko požarno varnost. Celo večjo kot jeklo in armirani beton. Toplotna prevodnost lesa je zelo majhna zato les ogleni počasi iz zunanjosti proti notranjosti. Na mestu kjer les ne zogleni, se ohranja polna stabilnost in oblika, kar ne povzroča pritiska na druge dele konstrukcije. Zato je možnost da se konstrukcija poruši, zelo majhna. Naše cenovno ugodne hiše se odlično obnesejo tudi v primeru poplav. Zaradi lesene konstrukcije hiše, je sanacija lažja in cenovno ugodnejša kot pri zidanih hišah. Mavčne plošče, ki so bile izpostavljene vodi se odstranijo, prav tako se odstrani tudi toplotna izolacija. Izpostavljena konstrukcija se tako posuši, nato se namesti nova izolacija in nove mavčne plošče.

Lesena hiša cena

Cenovno ugodne lesene hiše zgradimo kjerkoli in v kakršnikoli obliki

Standardno stavbno pohištvo, ki ga vgrajujemo v lesene hiše je iz masivnega lesa. Možna je tudi vgradnja pvc ali aluminijastega stavbnega pohištva. Masivna lesena okna imajo prednost pri vgradnji saj so naravni regulator zraka v vašem domu. Imajo odlične toplotno izolacijske lastnosti, tesnila, ki so vgrajena zagotavljajo zrakotesnost in vodotesnost. Naša cenovno ugodna okna so masivne izdelave. Zastekljena so z dvojno ali trojno zasteklitvijo, med stekli je namesto zraka žlahtni plin, na sama stekla pa nanesemo zaščitno oblogo. Nekateri modeli naših cenovno ugodnih masivnih oken imajo na zunanji strani aluminijasto masko, ki ščiti okno pred vremenskimi vplivi in tako podaljšuje njegovo življenjsko dobo. V vikend hiše in brunarice najpogosteje vgrajujemo tudi lesena polkna. Polkna pomagajo pri regulaciji svetlobe v prostoru in ščitijo okno pred dežjem, soncem, točo, snegom in vetrom. So odlična termična zaščita cenovno ugodnih oken, kar pomeni, da boste imeli v vašem vikendu oziroma brunarici vedno prijetno temperaturo.

Izbirate lahko med cenovno ugodnimi lesenimi hišami, ki so tipske ali narejene po meri
Iz lesa vam lahko zgradimo cenovno ugodno hišo, počitniški objekt ali poslovni objekt. Možnosti gradnje pri lesenih hišah so neomejene. V preteklosti so se gradile samo tipske lesene hiše, danes pa hišo zgradimo po vaših željah. V cenovno ugodnih tipskih hišah je razporeditev prostorov načrtovana tako, da je prostor maksimalno izkoriščen. Pri gradnji po meri pa prostore načrtujemo skupaj stranko tako da jim najbolj ustrezajo. Lesene masivne hiše brunarice in vikendi so postali v zadnjem času zopet zelo popularni.

Naredimo vam jih lahko v katerikoli velikosti in kjerkoli po ugodnih cenah. Način gradnje vikendov in brunaric ter uporabljene materiale prilagodimo razmeram. Prednost naših masivnih lesenih hiš je ta, da jih zgradimo v zaprtem prostoru kjer je kontrolirana klima. Tako smo neodvisni od vremenski razmer, ki bi lahko upočasnjevale gradnjo hiš, vikendov in brunaric kar pa bi vplivalo na ceno gradnje. Lesene vikend hiše in brunarice so zgrajene iz materialov, ki so zdravju prijazni. Zato je bivanje v masivnih lesenih hišah, vikendih, brunaricah zelo prijetno. Ker so energetsko zelo učinkovite, so stroški ogrevanja in hlajenja zelo nizki.