Lesene hiše in brunarice

Gradnja lesene montažne hiše

Hiša iz lesa spet postaja vedno bolj priljubljena, saj združuje najpomembnejše prednosti, ki vplivajo na našo odločitev pri izbiri hiše oziroma doma. Lesene montažne hiše so v vseh pogledih vrhunski izdelek, ki tistim, ki v njej domujejo, zagotavlja varnost, zaščito in izjemne bivalne pogoje, ki jih lahko nudi le naraven material, poleg tega pa omogoča velik prihranek energije in je okolju prijazna. Ena izmed pomembnejših prednosti lesene hiše je tudi gradnja, ki poteka hitro in brez večjega nereda.

Lesene montažne hiše

Kako poteka gradnja lesene montažne hiše

Lesene hiše z zunanjo izolacijoTako kot pri vsaki drugi hiši, je najprej treba izdelati načrte. Če ste si ogledali naše lesene montažne hiše in vam je všeč katera od naših tipskih hiš, bo postopek še nekoliko hitrejši. Če nobena izmed njih ne ustreza prostoru, ki vam je na voljo, ali pa vam preprosto nobena ni sedla v srce, se lahko dogovorimo za hišo, izdelano po naročilu. Njena prednost je seveda v tem, da je izdelana natanko po vaši meri. Glede na to, kaj vam bolj ustreza, se lahko odločite za zunanjo ali notranjo izolacijo, izbirate pa lahko tudi med leseno ali klasično fasado z ometom. V notranjosti lesene montažne hiše z zunanjo izolacijo so lahko bruna v notranjosti vidna, lahko pa so obložena z mavčno-kartonskimi ploščami.

Hiša iz lesa in čas gradnje

V primerjavi s klasičnimi zidanimi hišami gradnja lesene montažne hiše poteka bistveno hitreje. Na gradbišču ni glasnega ropota, ki bi lahko motil bližnje sosede. Velika prednost je tudi to, da je gradbišče veliko manjše in bistveno bolj urejeno, kot to velja za klasično gradnjo. In še eno pomembno dejstvo: pri enakih zunanjih merah je notranjost zidane hiše (bivalni prostori) za kar 10 % manjša. Vse prednosti, ki jih nudi les, so še potencirane z ustrezno obdelavo, s katero pri njem dosežemo vrhunsko kakovost. Tako lesena hiša združuje naraven in za okolje neobremenjujoč material, ki je hkrati trden, trpežen in izjemno prijazen tudi do stanovalcev.