Lesene hiše in brunarice

Lesena okna v moderni preobleki postajajo vse pogostejša izbira

Leseno okno Kli Still 78Lesena okna se ponašajo s številnimi odlikami, tudi v primerjavi s »sodobnejšimi« materiali, zato še zdaleč niso nekaj preživetega. Še več – troslojna lesena okna postajajo v zadnjem obdobju vse bolj razširjena, kot kaže, pa se bo ta trend le še stopnjeval. Če torej razmišljate o menjavi oken, je vsekakor smiselno preučiti številne prednosti, ki jih ponujajo lesena okna, ki sicer vzbujajo asociacije na preteklost oziroma na tradicijo, vendar je mogoča tudi moderna, urbana izvedba tovrstnih oken.

Lesena okna predstavljajo ekološko rešitev

Izbira naravnega materiala pomeni bistveno manj onesnaževanja oziroma škodljivih izpustov (predvsem ogljikovega dioksida) med postopkom izdelave, zato se lesena okna uvrščajo v sam vrh, ko govorimo o ekoloških oknih. Prav zaradi tega se v zadnjih letih redno objavljajo razpisi za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev, namenjenih nakupu lesenih oken, pa tudi oken, izdelanih iz kombinacije lesa in aluminija. Lesena okna so tako idealen način, da naredite nekaj dobrega za okolje, obenem pa prihranite, tako kratkoročno kot dolgoročno.

Les – izjemno učinkovit naravni izolator

Dolgoročni prihranek, ki ga omogočajo lesena okna, je povezan predvsem z naravnimi lastnostmi lesa. Les namreč uspešno preprečuje prehajanje toplote med notranjimi in zunanjimi prostori, zato lahko pričakujete znižanje porabe električne energije. Seveda pa bodo vaša nova lesena okna uspešno opravljala svojo nalogo le v primeru profesionalno izvedene montaže. Pri izbiri ponudnika torej ne pozabite preveriti referenc posameznih podjetij. Izkušnje so namreč pri vgradnji oken vsekakor izjemno pomembne.

Več na povezavi.