Lesene hiše in brunarice

Moderne montažne hiše iz lesa

Lesena masivna hiša spada med moderne gradnje v dveh pogledih: moderne montažne hiše so takšne po svojem videzu, torej s stališča oblikovanja oziroma arhitekture, poleg tega pa so sodobne tudi po tehnološki plati, s stališča uporabljenih materialov in tehnike gradnje. Morda boste nekateri zastrigli z ušesi – češ, kako je lahko lesena hiša tehnološko in oblikovno moderna. Povsem enostavno: oglejte si značilnosti hiš podjetja Loghouse in vsi dvomi se bodo razblinili.

Moderne montažne hiše

Lesena masivna hiša in sodobna tehnologija

Lesena masivna hišaLes je naraven material, zato moderne montažne hiše iz lesa ustvarijo izjemno zdravo bivalno okolje, ki ga ne more ponuditi še tako sodobna zidana ali betonska stavba. S sodobnimi tehnologijami smo osnovne lastnosti tega starodavnega gradbenega materiala še izboljšali. Veliko pozornosti je namenjeno že sami sečnji, ki se opravlja v točno določenih obdobjih in na natančno izbranih rastiščih. S tem je zagotovljen kakovosten osnovni material. Pri sušenju lesa uporabljamo kombinacijo predhodnega naravnega sušenja in sušenja v temu namenjenih sušilnicah. Tako dosežemo najboljšo kakovost, ki zagotavlja, da ima lesena hiša dolgo življenjsko dobo. Lesene montažne hiše so moderne tudi na področju postopkov gradnje in zaščite lesa, saj v podjetju Loghouse sledimo najsodobnejšim trendom in tako zagotavljamo, da je hiša varna v primeru potresa ali požara, energijsko varčna in kljub temu prijazna do okolja.

Moderne montažne hiše v sodobnih soseskah

Hiše iz lesa že dolgo niso več umeščene le v vaško okolje ali primerne za počitniške hišice. Zaradi sodobnega oblikovanja si lahko vse prednosti modernih montažnih lesenih hiš privoščite tudi v urbanem okolju. Če ne želite jasno vidnega lesa, je lahko fasada zaključena s klasičnim ometom, lahko pa se odločite tudi za leseno fasado, ki je tudi pri hišah modernih oblik vedno bolj priljubljena. Modernost lesa kot gradbenega materiala je tudi v tem, da je neoporečen iz ekološkega vidika, kar postaja vedno pomembnejši dejavnik. Tradicionalen les je torej v sodobni družbi postal zaščitni znak modernega načina gradnje.