Lesene hiše in brunarice

Brunarice

Brunarice se dandanes izdelujejo v najrazličnejših velikostih, zelo različen pa je lahko tudi namen uporabe. Če je v preteklosti les veljal za manj cenjen gradbeni material, pa se v današnjih časih spoznava njegovo dragocenost in koristnost. Brunarice tako vse pogosteje simbolizirajo prestižen način bivanja, ki je obenem tudi zelo zdrav.

Brunarice Loghouse

Brunarice – od najenostavnejših izvedb do razkošnih bivališč

Izdelava brunarice je možna tako za občasno bivanje kot za stalno, torej kot nadomestek zidanega objekta. Omenimo lahko tudi t. i. vrtne brunarice, ki jih lahko uporabljate za shranjevanje orodja ali kot dodaten prostor za različne aktivnosti (delovni prostor, prostor za organiziranje praznovanj ipd.). Brunarice so v nasprotju s še vedno zelo pogostim stereotipom povsem varne za bivanje, po morebitnem požaru pa jih je v primerjavi z zidano hišo pravzaprav precej lažje obnoviti. Visoko stopnjo varnosti ponujajo brunarice tudi v primeru potresa, in sicer zaradi posebnih križnih spojev, ki se ustvarjajo pri gradnji. Združevanje naravnih, zračnih materialov in domiselnih, sodobnih principov oblikovanja je glavni razlog za vse večjo priljubljenost lesenih objektov, ki so prepričali že mnoge. Tovrstno bivanje ustvarja prav posebno, skorajda pravljično vzdušje, obenem pa zagotavlja veliko mero udobja in praktičnosti.

Dodatne informacije tukaj.

Gradnja brunarice na ključ

Kako poteka gradnja brunarice?

Potek gradnje brunarice je v največji meri odvisen od velikosti načrtovanega objekta. V primeru da načrtovana površina ne bo presegala 30 m2, namreč ni potrebna pridobitev gradbenega dovoljenja, kar pospeši celoten postopek. Čas gradnje brunarice je odvisen tudi od stopnje, do katere želite, da je objekt zgrajen. Možna je namreč predaja objekta takoj po izvedbi osnovnih gradbenih del, odločite pa se lahko tudi za brunarico »na ključ«, ki je že primerna za vselitev oziroma bivanje. Tako je seveda logično, da je cena brunarice na ključ v primerjavi z objekti, ki so zgrajeni le do t. i. faze konstrukcije ali faze standard, nekoliko višja, a še vedno zelo ugodna (brunarice namreč prištevamo tudi k finančno smiselni alternativi klasičnih načinov gradnje, predvsem na dolgi rok). Konkretna cena brunarice na ključ je stvar dogovora in je tako vedno določena individualno, na podlagi predhodnega dogovora, ki zajema natančno določene cilje. V primeru da vas zanimajo natančnejše informacije glede gradnje brunarice, smo vam tako v podjetju LogHOUSE vedno na voljo. Z našo pomočjo se lahko pravljica uresniči – in njen konec bo zagotovo srečen!