Lesene hiše in brunarice

Lesena okna so tako kot aluminijasta okna odličen izolator

Lesena okna se z ozaveščenostjo o nujnem varovanju okolja, trajnostno naravnanostjo in vse večjo težnjo k naravnim materialom, spet vračajo v velikem slogu. Sodobna lesena okna so zaradi moderne tehnologije pri obdelavi izredno kakovostna, obstojna, vzdržljiva, energijsko varčna in ne potrebujejo zahtevnega vzdrževanja. Odpornost na zunanje razmere in toplino lesa hkrati pa premorejo zelo zanimiva in trajna aluminijasta okna, ki imajo na zunanji strani oblogo iz aluminija, na notranji pa je les. Podobno trpežna so alu vhodna vrata.

lesena-okna

Zaradi praktičnih razlogov in nižje cene pa so še vedno zelo priljubljena PVC okna in vrata. Domače podjetje z dolgoletno tradicijo izdelovanja lesenih oken Kli Logatec ima odlično bonitetno oceno in s svojo izpopolnjeno tehnologijo izdeluje konstrukcijsko trdna in visoko izolativna kakovostna lesena in alu okna ter vhodna vrata po naročilu – s celotno storitvijo menjave starih in vgraditve novih oken.

Energijsko varčna lesena okna za zdravo bivanje

Les je naravni material in ima zato edinstvene lastnosti, ki jih umetni materiali ne dosegajo. Zagotavlja prijetno bivalno klimo, diha in skrbi za ustrezno zračno vlago. Poleg tega lesena okna slovijo po odlični toplotni in protihrupni izolaciji. Na kakovost in stopnjo izolacije vplivata tudi izbira okenskega profila in vrsta lesa.

Podjetje Kli Logatec ponuja različne debeline lesenih oken oziroma okenskih profilov, med vrstami lesa pa imate na izbiro smreko, macesen in hrast. Smrekov les je mehak in tako kot vse vrste mehkega lesa odlično toplotno izolira. Macesnov les je gost, ne razpoka in je vzdržljiv, hrastov les pa je trd in odporen. Glede na izolativnost se lahko odločate med ožjimi okenskimi profili 68 in 78 mm, širše profile – 90, 102 ali 110 mm – in trojno zasteklitev pa boste izbrali tisti, ki želite prihraniti pri stroških ogrevanja in boste zato vgradili nizkoenergijska in pasivna okna.

leseno-okno

Energijsko učinkovitost lesenih oken so pri Kli Logatec nadgradili z vgradnjo brezkovinskega distančnega sistema SuperSpacer, ki je najučinkovitejši med distančnimi sistemi in bistveno zmanjša toplotne izgube v oknu. Za njihova okna vam uredijo vse potrebno za izplačilo nepovratne subvencije EKO sklada.

Klasična, rustikalna ali moderna lesena okna – za popoln videz hiše

Ob vrhunskih tehničnih lastnostih in konstrukcijski trdnosti je pomemben tudi videz oken. Natančna izdelava in premišljeno oblikovanje krasita vse tipe lesenih oken Kli Logatec, za popolno zaokrožitev zunanje podobe stavbe pa lahko izbirate med različnimi slogi: klasik – klasična oblika okna iz smrekovega lesa, rustik – s stilno oblikovanimi robovi, primerna so tudi za spomeniško zaščitene stavbe, in elegance – elegantno okno modernega videza s skritim okovjem in poravnanimi linijami. Ob teh sta še dva tipa lesenih oken z izjemno toplotno izolacijo: tip ‘nadstandard’ in tip ‘energijsko varčno’, ki je primeren za pasivno gradnjo.

Termično modificiran les – revolucija v obdelavi lesa

Posebnost med lesenimi okni so okna Kli Logatec pro iz termično obdelanega lesa po inovativnem visoko tehnološkem postopku na visoki temperaturi in brez škodljivih snovi. Okno ne potrebuje dodatne zaščite, za pol manj nabreka in se krči, je odpornejše za škodljivce in ima podaljšano življenjsko dobo. Sicer pa njihova lesena okna s premazi Duraflex potrebujejo minimalno vzdrževanje.

Aluminijasta okna in alu vhodna vrata

Z odločitvijo za aluminijasta okna sigurno ne boste zgrešili, saj aluminij zelo dobro kljubuje vremenskim neprilikam, njegovo vzdrževanje pa ne zahteva veliko. Prav tako se lahko odločite za trpežna alu vhodna vrata čudovitega dizajna, ki so energijsko učinkovita, varna in v različnih izvedbah, da sovpadajo z vsakim slogom hiše: moderna, elegantna, ekskluzivna in klasična.

Poleg lesenih in alu oken ter masivnih in alu vhodnih vrat kupcem nudijo tudi kakovostna nemška PVC okna in vrata. Vsa pri njih kupljena okna in vrata vam strokovno montirajo po svojem naprednem sistemu in Ral montaži.

alu-vhodna-vrata

, , , ,